Relatietherapie Kesteren

Welkom op deze pagina van Relatietherapie Kesteren.

Ben je op zoek naar relatietherapie in de buurt van Kesteren?
Dan kan ik jullie misschien van dienst zijn.

jos groels gestalttherapie utrechtse heuvelrugMijn naam is Jos Groels. Sinds 1989 geef ik ook aan stellen uit Kesteren  relatietherapie. Tevens geef ik individuele Gestalttherapie en ben ik coach, supervisor en trainer voor professionals. Ik ben NVAGT en NAP erkend en in bezit van een ECP (Europees certificaat psychotherapie). Als zodanig word ik voor therapie door de meeste verzekeraars deels vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Op deze pagina wil ik je kort informeren over relatietherapie Kesteren.
Op andere pagina’s op deze site ga ik daar uitgebreider op in.

Relatietherapie Kesteren
Individuele Gestalttherapie Kesteren

 

Relatietherapie Kesteren.

In de hoop en verwachting om bij de ander je thuis en soulmate te vinden zijn jullie waarschijnlijk optimistisch aan de relatie begonnen. Mede door romantiek gedreven hebben jullie je aanvankelijk gericht op dat wat jullie bindt. Later komen de verschillen naar voren en als deze elkaar niet alleen maar op natuurlijke wijze aanvullen kunnen teleurstelling en frustratie een aanvang nemen. Als jullie hier door aanpassing, ruzie en goedwillende gesprekken niet meer uit komen kunnen destructieve strijd, verkilling, machteloosheid en eenzaamheid de pijnlijke gevolgen zijn en een negatieve spiraal op gang brengen.

Crisis als kans

Na de romantiek komt de realiteit. Je leert de ander kennen, ook in zijn/haar eigenaardigheden en ook die van jou zullen hun rol gaan spelen. Juist in je intieme relatie(s), als veel van je diepste verlangens en angsten een kwetsbare rol spelen, kom je elkaar en jezelf tegen zoals je bent, ontdaan van het beleefde sociale gedrag dat je in andere relaties wellicht met gemak pleegt.
Het is juist in je relatie dat jouw en zijn/haar gewoonten en patronen, die vaak van huis uit meegenomen zijn, pijnlijk naar voren kunnen komen. Het kan daarmee het belangrijkste speelveld zijn waarin je kunt leren om optimaal jezelf te zijn terwijl je de verbinding met de ander behoudt en zelfs verstevigt.
Relaties verdiepen door de crisissen die ze overwinnen.

De relatie in therapie

Als je in relatietherapie komt, gaat de relatie in therapie en niet één of beide individuele partners. Hoewel natuurlijk ieders aandeel in de dynamiek onderzocht wordt, it takes two to tango, wordt niemand door mij als schuldige ervaren. Sterker nog, het is vaak juist de strijd om de schuldvraag die werkelijke ont-moeting in de weg staat.

Het is misschien een goed idee om met je partner, ouder of kind in relatietherapie of -coaching te gaan als bijvoorbeeld…

Lees verder over relatietherapie Kesteren en hoe deze jullie kan helpen.

Lees verder over individuele Gestalttherapie Kesteren en waar deze jou bij kan helpen.

 

Deel deze pagina op: