Supervisie tweedaagse

Supervisie tweedaagse

 

Regelmatig geef ik een supervisie tweedaagse aan (Gestalt)therapeuten of aan therapeuten in opleiding.
Vanuit het besef dat de persoon van de therapeut zijn/haar belangrijkste instrument is, werken we op de grens van het professionele en het persoonlijke.

In principe zijn het open dagen waarin het programma niet van te voren is vastgesteld en we met elkaar aan de slag gaan n.a.v. thematiek en casuïstiek die de deelnemers inbrengen. Voor aanvang van de tweedaagse inventariseer ik bij hen of ze al thema’s en leervragen hebben die ze willen behandelen. Zo kan er alvast een ‘verlanglijst’ van onderwerpen ontstaan waarop de anderen dan ook weer kunnen associëren en zich wat op kunnen voorbereiden.

Uiteindelijk bepalen we co-creatief in het proces van samenzijn wat we gaan behandelen en in welke volgorde. Ook dan is nieuwe inbreng nog welkom. De ervaring leert dat de tweedaagse zo een organisch procesverloop krijgt. Reflectie, theorie en ambacht d.m.v. experimenten, rollenspel en ervaringsgericht werk, zullen elkaar afwisselen.

Certificering

Ik ben door de NVAGT erkend als trainer/supervisor. De deelnemers krijgen een certificaat van deelname waarin, in overleg met de groep, het aantal uren theorie, methodiek en supervisie vermeld zullen staan (totaal 15 uur).

Praktisch

Een tweedaagse, bij voorkeur van vrijdag (10.00) t/m zaterdag (16.00).
We werken 5 dagdelen.
De groep zal uit minimaal 9, maximaal 15 deelnemers bestaan.
Overnachting op eenpersoonskamers met eigen sanitair.
Deelname kosten (indicatief): € 385,- (incl. 21% BTW).

Inschrijven 

De organisatie van de tweedaagse begint vaak met een verzoek daarom vanuit een bestaande intervisie- of supervisiegroep. Ben je (individueel) geïnteresseerd? Stuur me dan een mail. Zodra zich voldoende mensen aangemeld hebben bepalen we in overleg de data en kan je je definitief inschrijven.

Mail me voor overleg en/of vragen, of bel me op 06 36009584

  download pdf supervisie tweedaagse 21 en 22 november 2014

Deel deze pagina op:

Jos Groels

(NVAGT, EAGT, NAP en EAP erkend) Gestalttherapeut, coach, trainer en supervisor. Van origine maatschappelijk werker (therapeutische psychiatrie). Verbleef vier jaar in India en verdiepte me daar in verschillende mystieke stromingen en methodieken. Dit leidde tot verdieping in (Boeddhistische) Vipassana meditatie, hetgeen ik bij zowel oosterse als westerse leraren langdurig beoefende.
Volgde mijn therapeutische basisopleiding daarna aan de school voor Gestalt en Psychosynthese (’86-’90). Deed verschillende nascholingstrajecten o.a. bij Daan v. Praag, Georges Wollants, Joseph Zinker en Gordon Wheeler. Volgde 5 jaar supervisie bij Daan van Balen en daarna 7 Jaar bij Georges Wollants.
Werk (sinds ’89) met individuen, paren en groepen in eigen praktijk in Utrecht en Ingen (Betuwe/Utrechtse heuvelrug) en in verschillende samenwerkingsverbanden. Ben als trainer/docent individuele counseling en groepsdynamica 15 jaar verbonden geweest aan een psychosociale opleiding en gaf daar ook uitgebreide colleges over verschillende aspecten van het (Gestalt)therapeutische werk.
Werk als freelance trainer voor profit en non-profit organisaties.
Tevens geef ik regelmatig meditatie retraites.