Leertherapie tweedaagse

Leertherapie tweedaagse

Gestalt groepstherapie voor therapeuten en/of therapeuten in opleiding 


Op verzoek geef ik Gestalt groepstherapie weekenden of tweedaagsen aan (Gestalt)therapeuten en/of therapeuten in opleiding. Het betreft groepen waarin een open proces zich door de inbreng van de deelnemers co-creatief ontwikkelt. Regelmatig stel ik daarin experimenten voor die ingaan op de actualiteit van het samenzijn. Deze kunnen, op individueel-, inter-relationeel- en groepsniveau, je awareness en de creativiteit van je contactname helpen bevorderen.

Naast (en in) de groepsdynamica is er ook veel ruimte voor een individuele benadering van persoonlijke thema’s die je in wilt brengen. Zo kunnen we bijvoorbeeld ook werken met de klassieke ‘hot-chair’ werkwijze.

Metapositie

In het kader van leertherapie zullen we regelmatig ‘uit het proces stappen’ en het vanuit metapositie beschouwen en duiden. Hierdoor zal je bewustzijn over groepsdynamica, procesfases en groepsrollen toenemen.

Visie

Zie voor mijn visie op procesgroepen en de begeleiding daarvan de beschrijving van ‘procesmatig werken met groepen’ bij ‘trainingen’ elders op deze site.

Hoewel we tijdens deze leertherapie tweedaagse af en toe uit het proces zullen stappen om het vanuit de metapositie te beschouwen, zullen de deelnemers het gehele weekend ‘deelnemers’ zijn en niet gaan oefenen in het begeleiden van de groep. Deze leertherapie tweedaagse is te vergelijken met de eerste tweedaagse van het traject ‘procesmatig werken met groepen’ en kan als een introductie daarvoor gebruikt worden.

Certificering

Voor je opleiding of (her)registratie bij je beroepsvereniging krijg  je een certificaat van deelname voor 15 uur Gestalt-leertherapie.

Praktisch

Een leertherapie tweedaagse, bij voorkeur van vrijdag (10.00) t/m zaterdag (16.00).
We werken 5 dagdelen.
Overnachting op eenpersoonskamers met eigen sanitair.
Deelname kosten (indicatief): € 385,- (incl. 21% BTW).

Inschrijven

De groep zal uit minimaal 9, maximaal 15 deelnemers bestaan.
Geef je interesse per mail aan. Zodra zich voldoende mensen aangemeld hebben bepalen we in overleg de data en kan je je definitief inschrijven.

Mail me voor overleg en/of vragen, of bel me op 06 36009584

 

  download pdf leertherapie tweedaagse

Deel deze pagina op:

Jos Groels

(NVAGT, EAGT, NAP en EAP erkend) Gestalttherapeut, coach, trainer en supervisor. Van origine maatschappelijk werker (therapeutische psychiatrie). Verbleef vier jaar in India en verdiepte me daar in verschillende mystieke stromingen en methodieken. Dit leidde tot verdieping in (Boeddhistische) Vipassana meditatie, hetgeen ik bij zowel oosterse als westerse leraren langdurig beoefende.
Volgde mijn therapeutische basisopleiding daarna aan de school voor Gestalt en Psychosynthese (’86-’90). Deed verschillende nascholingstrajecten o.a. bij Daan v. Praag, Georges Wollants, Joseph Zinker en Gordon Wheeler. Volgde 5 jaar supervisie bij Daan van Balen en daarna 7 Jaar bij Georges Wollants.
Werk (sinds ’89) met individuen, paren en groepen in eigen praktijk in Utrecht en Ingen (Betuwe/Utrechtse heuvelrug) en in verschillende samenwerkingsverbanden. Ben als trainer/docent individuele counseling en groepsdynamica 15 jaar verbonden geweest aan een psychosociale opleiding en gaf daar ook uitgebreide colleges over verschillende aspecten van het (Gestalt)therapeutische werk.
Werk als freelance trainer voor profit en non-profit organisaties.
Tevens geef ik regelmatig meditatie retraites.