Masterclass Gestalttherapie

Masterclass Gestalttherapie

Trajectje van 3 residentiele tweedaagsen
voor therapeuten, psychologen en counselors
 

2023
9-10 februari
9-10 maart
4-5 mei

In ‘De Elegast’
Ubberen (bij Nijmegen)

Onlangs gaf ik de training ‘werken met het innerlijk kind, proccesing the inner split’.
Mede door mijn manier van werken met de groep ontstond er snel een hoge mate van intimiteit en wederkerigheid. De deelnemers, allen Gestalttherapeuten en therapeuten i.o. waren zo enthousiast dat ze me om een soort ‘masterclass trajectje’ vroegen.

We gaan vanaf begin 2023 drie keer een tweedaagse doen.
Het wordt een ambachtstraining door persoonlijk proces, groepsdynamica, creatieve experimenten, meditatieve awareness, Gestalt- en transpersoonlijke theorie, inter- en supervisie . . . en ook informeel samenzijn, te combineren op ‘de grens van het persoonlijke en het professionele’.

Hoewel ik de training op proces volgend zal leiden is er geen vooraf vastgesteld programma. Het groepsproces zal voortdurend geïnspireerd worden door wat de deelnemers, op die grens van het persoonlijke en professionele, bezielt en inbrengen. Uiteraard zal ik dat faciliteren door awareness en contact op diverse manieren te bevorderen.

Deze opzet is wellicht wat ‘old school’. De huidige opleidingen werken immers meestal geen 5 dagdelen per tweedaagse meer. Men gaat dan ‘s avonds naar huis of naar een overnachtingsplek, waardoor de groep uit elkaar kan vallen om de volgende ochtend ‘opnieuw’ te beginnen met de opbouw van intimiteit en wederkerigheid. Als we op de eerste dag ook het avonddagdeel werken, daarna wellicht samen nog wat informeel chillen en blijven overnachten, draagt dit, naar mijn ervaring, enorm bij aan die intimiteit en wederkerigheid.

Als je meer wilt weten over mijn werkstijl kun je ook eens naar mijn andere nascholingactiviteiten kijken: https://josgroels.nl/training-nascholing/

Wil je wat interessante (basale) artikelen lezen, van o.a. mijn leermeester George Wollants, kijk dan eens hier: https://josgroels.nl/downloads/

Voor Wie
De nascholing is bedoeld voor zowel ervaren als beginnende (Gestalt)therapeuten, psychologen en andere hulpverleners die hun belevingsgerichte interventiekunde verder willen ontwikkelen en tevens bereid zijn om zowel de therapeut- als de cliëntrol in te nemen.

Certificering
Ik ben door de NVAGT erkend als trainer/supervisor en zal de deelnemers een certificaat van deelname, tevens financiële kwitantie, geven waarin in overleg met de groep het aantal uren theorie, methodiek en/of supervisie, leertherapie vermeld zullen staan (Totaal 45 uur).

Praktisch
Donderdagen (10.00) en vrijdagen (16.00),
9-10 februari
9-10 maart
4-5 mei 

We werken 5 dagdelen.
Volledige verzorging, overnachting op één persoonskamers.
Deelname kosten all inn: € 1200,-

Inschrijven
Wil je meedoen?
Mail dan je naam, adres en telnr. naar info@josgroels.nl
en maak de kosten over naar:
J.J.M.R Groels,   IBAN:  NL30 ABNA 0568 1367 80
o.v.v. ‘Master voorjaar 2023’.

*    Inschrijving en kamerkeuze geschiedt op volgorde van binnenkomst van de deelnamekosten.
      (Kijk even naar https://www.elegast-groepsaccommodatie.nl/web/nl/accommodatie.php )
*    Routebeschrijving en andere details volgen kort voor de start.

Mail me voor overleg of vragen, of bel me op 06 36009584

  download pdf leertherapie tweedaagse

Deel deze pagina op:

Jos Groels

(NVAGT, EAGT, NAP en EAP erkend) Gestalttherapeut, coach, trainer en supervisor. Van origine maatschappelijk werker (therapeutische psychiatrie). Verbleef vier jaar in India en verdiepte me daar in verschillende mystieke stromingen en methodieken. Dit leidde tot verdieping in (Boeddhistische) Vipassana meditatie, hetgeen ik bij zowel oosterse als westerse leraren langdurig beoefende.
Volgde mijn therapeutische basisopleiding daarna aan de school voor Gestalt en Psychosynthese (’86-’90). Deed verschillende nascholingstrajecten o.a. bij Daan v. Praag, Georges Wollants, Joseph Zinker en Gordon Wheeler. Volgde 5 jaar supervisie bij Daan van Balen en daarna 7 Jaar bij Georges Wollants.
Werk (sinds ’89) met individuen, paren en groepen in eigen praktijk in Utrecht en Ingen (Betuwe/Utrechtse heuvelrug) en in verschillende samenwerkingsverbanden. Ben als trainer/docent individuele counseling en groepsdynamica 15 jaar verbonden geweest aan een psychosociale opleiding en gaf daar ook uitgebreide colleges over verschillende aspecten van het (Gestalt)therapeutische werk.
Werk als freelance trainer voor profit en non-profit organisaties.
Tevens geef ik regelmatig meditatie retraites.