Gestalttherapie

Uitgangspunten en visie Gestalttherapie

Veiligheid, om te kunnen verdiepen, om kwetsbaarheden, zorgen en verlangens te kunnen onderzoeken, om gevoelens en gedachtespinsels toe te laten en om deze met mij te kunnen delen.
In dit aspect ben ik faciliterend, receptief, luisterend en invoelend. Ik leef me in jouw belevingswereld in, oordeel niet, maar sympathiseer en erken je in jouw beleving van jouw situatie.

De uitdaging zit hem erin dat ik je ook ga vragen om risico te nemen. Ben je bereid om de grenzen van je ‘comfortzone’ te verkennen en deze, als je wilt, te verleggen? Ik ga je vragen om belevingen en gedrag die je je gewoonlijk misschien vermijdt, rationaliseert, relativeert, of anderszins niet voor waar wilt hebben, te onderzoeken.

Lees meer over de uitgangspunten en visie

De Gestaltbenadering

Gestalt heeft zich aanvankelijk, vooral vanaf de zestiger jaren, ontwikkeld als een vorm van Psychotherapie in reactie op de klassieke psychoanalyse en de gedragsmatige, rationele scholen. Inmiddels wordt de Gestaltbenadering, behalve als psychotherapie, breed toegepast bij mens, maatschappij en organisatie vraagstukken, zoals o.a. in onderwijs, coaching, management en veranderingsprocessen in organisaties.

Lees hier verder over de gestaltbenadering 

Dimensies

In therapie en coaching kunnen kwesties vanuit meerdere dimensies benaderd worden:

  • Op klacht en oplossingsniveau
  • Op persoonlijk niveau
  • Op existentieel niveau
  • Op transpersoonlijk niveau

Lees hier meer over deze verschillende dimensies

Deel deze pagina op: